Een nieuwe editie van een populaire inleiding in de taalwetenschap
De derde herziene editie van Taal en Taalwetenschap geeft een brede inleiding in de belangrijkste thema’s van de taalwetenschap. Dit studieboek laat de lezer kennismaken met een reeks taalkundige deelgebieden, waaronder fonetiek, fonologie, morfologie, syntaxis, semantiek, discourse, en pragmatiek. Ook is er aandacht voor meer toegepaste onderwerpen waarbij de taalgebruiker en taalgemeenschap centraal staan, zoals taalverwerving, sociolinguïstiek, historische taalkunde en taalstoornissen. Deze jongste editie is grondig herzien om recht te doen aan recente ontwikkelingen in het vakgebied. Zo wordt de bespreking van taalverwerking versterkt door interdisciplinair onderzoek uit de neuro-en computerwetenschappen.
Taal en Taalwetenschap is bij uitstek geschikt voor gebruik in inleidende cursussen in de taalwetenschap, maar ook voor zelfstudie. Aan de hand van voorbeelden uit allerlei talen maakt de lezer kennis met fundamentele begrippen en inzichten in het vakgebied, die op toegankelijke wijze worden toegelicht. Studenten kunnen met de stof oefenen aan de hand van nieuwe samenvattingen, zelftests en opdrachten. Docenten vinden op de website bij dit boek modelantwoorden, onderwijssuggesties en aanvullend audio- en videomateriaal. Kortom, deze bestseller is een onmisbaar naslagwerk dat een helder overzicht geeft van taal en taalwetenschap in al haar facetten.
De nieuwste editie van de toonaangevende bestseller in de categorie studieboeken Nederlandse taal en taalkunde
In de derde herziene editie van Taal en Taalwetenschapgeefteen team van gerenommeerdetaalkundigeneen bredeinleiding inde belangrijkste thema'svan de taalwetenschap. Dit studieboek behandeltalle taalkundige deelgebieden, waaronderfonetiek, fonologie, morfologie, syntaxis, semantiek, discourse, en pragmatiek. De lezer maakt kennis met fundamentele begrippen en inzichten in het vakgebied, dieop toegankelijke wijze worden toegelicht aan de hand van voorbeelden uit allerlei talen. Ook is er aandacht voor meer toegepaste onderwerpen waarbij de taalgebruiker en taalgemeenschap centraal staan, zoalstaalverwerving, sociolinguïstiek, historische taalkunde en taalstoornissen.
Deze jongste editie is grondig herzien om recente ontwikkelingen in het vakgebied recht te doen. Zo wordt de bespreking van taalverwerking versterkt door interdisciplinair onderzoek uit de neuro- en computerwetenschappen, en komen nieuwe inzichten vanuit de Optimaliteitstheorie en ander fonologisch onderzoek aan bod. In het boek kunnen lezers niet alleen zelftests vinden, maar ook:
Uitgebreide introducties aan taal en taalvermogen om de lezer te gronden in noodzakelijke fundamentele kennis van het vakgebied Beschouwingen van discourse, syntaxis, woorden, fonologie, talen, en taalgemeenschappen Een toegankelijke schrijfstijl en vele voorbeelden om de betrokkenheid van de lezer te stimuleren, ideaal voor hen die nieuw met het onderwerp zijn Nieuwe oefeningen en samenvattingenen een begeleidende website die aanvullende onderwijsmaterialen voor de docent bevat, zoals modelantwoorden, onderwijssuggesties en aanvullende audio- en videobestandenTaal en Taalwetenschap is bij uitstek geschikt voor gebruik ininleidende cursussen in de taalwetenschap, maar ook voor zelfstudie: de bestseller is een onmisbaar naslagwerk dat een breed overzicht geeft van taal en taalwetenschap in al haar facetten.