Mensen moeten wonen. Er zijn dan ook veel professionals die werken aan wonen. Het is belangrijk dat zij weten hoe huisvesting in elkaar steekt en welke ontwikkelingen er zijn op de turbulente woningmarkt.
Werken aan wonen biedt een overzicht van de vele aspecten die een rol spelen binnen de huisvesting. Centraal in dit boek staat de vraag: hoe kunnen we ervoor zorgen dat we goed wonen in Nederland? Om te begrijpen hoe de woningmarkt functioneert, grijpen de auteurs eerst terug op de geschiedenis van de volkshuisvesting. In de hoofdstukken daarna komt steeds een bepaalde invalshoek aan de orde: woningbouw, koper, huurder, verhuurder en samenwonen in buurt en wijk.
Op de ondersteunende website staan hulpmiddelen voor de verwerking in het onderwijs, zoals meerkeuzevragen en powerpointpresentaties.
De huisvesting is de laatste jaren sterk in beweging geweest. Ook het beleid en de wetgeving op het gebied van wonen zijn gewijzigd. Dit alles heeft zijn uitwerking op het boek, dat volledig herschreven is om aan te sluiten op de actualiteit. Nieuw is de rol van de wijkanalyse , waarvan de uitwerking is te vinden op de ondersteunende website.
Werken aan wonen biedt een overzichtelijke inleiding op de woningmarkt en de huisvesting in Nederland. Dankzij de brede kijk is het boek geschikt voor studenten aan diverse economische, sociale, juridische en technische opleidingen. Denk hierbij aan opleidingen als Vastgoed & Makelaardij, Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), Urban Management, Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit (SLM), Social Work en Bouwkunde. Het boek is daarnaast geschikt voor professionals die zich bezighouden met huisvesting en leden van huurdersorganisaties.