Het grootste deel van de sportvissers in Nederland vist wel eens in het zoute water.
Een kleiner deel doet niets liever dan in zee vissen. Allen, dat is zo goed als zeker, vingen als eerste kennismaking een platvis, vanaf de kant, en aan een driehaaks paternoster met zeepieren.
Bij veel buitenstaanders en beginners is dit het imago van de sportvisserij in zee. Echter: er zwemmen in 'ons' zeewater zoveel andere vissoorten rond die met een iets andere techniek of ander materiaal te vangen zijn, dat het de moeite waard is daarover wat meer te weten. In dit boek worden `die andere' vistechnieken en de daarbij behorende materialen op een praktische manier uiteengezet in de volgende hoofdstukken:
- Leefgebieden en leefwijzen van de vissoorten.
- Kantvissen op platvis maar ook op 'moeilijker' soorten.
- Bootvissen op de Noordzee, Waddenzee en Delta, met kleine bootjes zowel als grote huurboten, met de daarbij behorende 'gewone' en 'specialistische' vissoorten en vangstmethoden.
-De hengelsportmaterialen van deze tijd.
-Rondom de zee hengelsport: verenigingen, wedstrijden, record- en specimenvangsten, zeevissen en fotografie, panvissen.
De auteur, Peter Lobs (1943) is HTS ingenieur en als Technisch Hoofdambtenaar werkzaam bij de Dienst Openbare Werken van Amsterdam. Het schrijven over sportvisserij in zee is voor hem eigenlijk een 'uit de hand gelopen hobby'. Hij begon als secretaris van de Sectie Nederland van de European Federation of
Sea Anglers (EFSA) (waarvan hij nu erelid is) te schrijven over de zeehengelsport. Hij stond aan de wieg van het maandblad 'Zeehengelsport', waaraan hij maandelijks vaste bijdragen levert. De auteur heeft zich met deze uitgave duidelijk gericht op de sportvisser in zee die open staat voor de nieuwste ontwikkelingen in deze boeiende hobby. Hij doet dit niet 'schoolmeesterachtig' maar op een manier die aanspreekt.
Kun je door weersomstandigheden je hobby niet uit oefenen? Heb dan wat leesplezier en doe wat nieuwe ideeën op uit dit Praktijkboek Zeevissen.