Heerlijke warme sloffen van merino wol met antislipzool. Duurzaam, ademend en geurloos. Nooit meer koude voeten.
Deze slof is donkergrijs van kleur. Heel mooi, heel bijzonder.
Merino wol
Merino wol komt van het merino schaap. Dit is een bijzonder ras met als uiterlijk kenmerk de gedraaide hoorns.
De wol van merino schapen heeft ten opzichte van gewone wol 10 keer zo veel haartjes per centimeter. Hierdoor ontstaat een hele fijne structuur. Dit maakt de wol zacht en zorgt ervoor dat het niet kriebelt.
Goede merino wol blijft, ook na intensief gebruik, soepel door de natuurlijke lanoline. Verder is de wol natuurlijk ademend en neemt geen nare geurtjes op.
Veel mensen kunnen niet tegen gewone wol. Soms lijdt dit zelfs tot allergische reacties. Heel vaak kunnen mensen die allergisch zijn voor gewone wol juist wel heel goed merino wol verdragen.
Enkele weetjes over Merino wol en het Merino schaap:
Merino wol komt van het merino schaap
Merino wol is afkomstig van een speciaal soort schaap, het merino schaap. Van origine afkomstig uit Spanje en voor het eerst ontdekt in de 12e eeuw. Merino schapen passen zich zeer goed aan hun omgeving aan. Hierdoor zijn ze bijzonder goed in het overleven van koude en barre klimaten. Een beetje een superschaap dus!
Merino wol geeft altijd de perfecte temperatuur
Merinowol wordt veel gebruikt in sport- en thermokleding omdat het veel kwaliteiten heeft dat goed bij een actieve levensstijl past. Zo is merinowol bijvoorbeeld bijzonder goed in het vasthouden van lichaamswarmte, zonder dat het lichaam te warm wordt.
Merino wol houdt je droog
Merino wol is bijzonder goed in het drooghouden van het lichaam door de vocht-regulerende en absorberende werking.
Merino wol jeukt niet
Anders dan gewone wol, jeukt merino wol niet dankzij de hogere dichtheid. Bovendien voelt het veel zachter aan wat irritatie aan de huid voorkomt.
Merino wol wast zichzelf
Lanoline is een natuurlijke stof die te vinden is in merino wol. Deze natuurlijke stof heeft van nature antibacteriële eigenschappen.
Merino wol houdt je altijd warm
Waar sommige stoffen minder warmte behouden wanneer ze nat worden, weet merino wol ook dan de lichaamswarmte vast te houden.
Merino wol is super zacht
Merino wol kan sterk variëren in dikte. De wol kan soms wel zo zacht zijn dat sommige “oogsten” worden gebruikt in een mix met kwetsbare garens zoals zijde voor het maken van luxueuse zachte kleding.
Op hoeveel graden was je merino wol in de wasmachine?
Was merino wol nooit warmer dan 30 graden. Dan beschadig en vervorm je de wolvezel waardoor je wollen kledingstuk kan krimpen en/of vervilten. Om diezelfde reden gebruik je een wolwasprogramma dat langzaam opwarmt naar 30º zodat de wol geleidelijk aan de temperatuur went en niet meteen in een spiraalpermanentje springt. Ook wast een wolwasprogramma je merino wol met minder omwentelingen en dus minder wrijving, special om vervilting te voorkomen.
Mag je merino wol bij de verwarming drogen?
Wol schrikt van plotselinge temperatuurschommelingen: het raakt zijn kroezende vezelstructuur kwijt en daarmee zo’n beetje alles wat merino wol zo fijn maakt. Die verwarming, hoe verleidelijk ook, is dus echt niet aan te raden voor je merino wol. Ook felle zon heeft datzelfde verwoestende effect op natte wol. Wol droog je ‘aan de lucht’, liefst buitenlucht met een zacht briesje.