Deze prachtige olijfwilg is (nog) niet zo beroemd als de leiboom. De bladeren aan deze lei-olijf zorgen voor een mediterrane uitstraling. Hij is wintergroen en winterhard. Ook kan hij erg goed tegen de zoute zeelucht. De Elaeagnus Ebibngei is makkelijk bij te houden, maar het kost wel wat meer tijd dan bij gewone bomen.
BladHet blad van deze lei-olijfwilg is groen en grof. De onderkant van het blad heeft een grijze kleur. Aan het einde van de zomer groeien er klokvormige witte bloemen aan deze Elaeagnus Ebbingei. De lei-olijfwilg behoudt het gehele jaar zijn blad.
GrondsoortDe lei-olijfwilg wil graag in lichte klei, zand of zavel geplaatst worden. Zorg ervoor dat jouw lei-olijfwilg op droge grond komt te staan. Hij verdaagt geen nattigheid.
OnderhoudHet beste kan je deze lei-olijf op de langste dag van het jaar (21 juni) een vorm snoei geven. Wat moet je doen? Wat het beste werkt bij deze boom is hem ‘scheren’ als een haag. Gebruik hiervoor een heggenschaar. Knip de bladeren en takken af langs het frame. Hierdoor krijg je een nette en strakke leiboom die goed dicht is. De scheuten kan je het hele jaar eventueel weghalen.
Levering van de boomWij leveren deze boom in een schermvorm van 150 cm breed en 120 cm hoog
Wij leveren deze lei-olijfwilg vanaf een stamhoogte van 150 cm tot 200 cm
In verschillende hoogtes verkrijgbaar
Plaatsing van deze lei-olijfwilgStap 1. Graaf een gat
Graaf een gat ongeveer twee keer zo hoog en twee keer zo breed als het wortelgestel. Zorg ervoor dat je de bodem van het gat goed los maakt. Dit zorgt ervoor dat het water beter weg kan. Doe je dit niet? Dan gaan de wortels rotten door het water dat blijft staan.
Stap 2. Het planten van jouw boom
Plant je boom niet te diep! Als je je boom gaat planten kijk dan naar de bovenkant van de kluit. De kluit moet gelijk komen met de bovenkant van het oppervlak. Heb je dit gedaan? Dan kan je het gat opvullen met aanplantgrond. Dit meng je met de grond die je hebt uitgegraven.
Stap 3. Verstevigen van jouw boom
Voor het verstevigen van je geplaatste boom is het verstandig om boompalen te plaatsen. Plaats één of twee boompalen bij jouw boom. Plaats deze op de windkant, 30 tot 40 cm buiten de kluit. Op deze manier zorg je ervoor dat de boom niet scheef gaat waaien. Daarnaast wordt de wortelgroei bevordert door een boompaal.
Stap 4. Geef jouw boom water
Voeg, nadat je jouw lei-olijfwilg geplant hebt, 1 emmer water toe. Mits jouw boom bladeren begint te krijgen! Het water zorgt ervoor dat de grond tussen de wortels zakt.
Geef deze lei-olijfwilg vervolgens elke week 1 tot 2 emmer water. Is het nou heel warm (tussen de 25-30 graden)? Geef jouw lei-olijfwilg dan 3 tot 4 emmers water per week. Als het echt tropisch warm wordt (boven de 35 graden) dan heeft jouw boom minimaal 1 emmer water nodig in de avond.
AanplantserviceWij bieden de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van onze aanplantservice en de leibomen door te verbinden. De boom die je bij ons hebt besteld, planten wij voor je in.