In Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven C komen de volgende onderdelen aan bod:
Getallen & Getalrelaties: t/m 1.000 Optellen & Aftrekken: t/m 1.000 Vermenigvuldigen & Delen: tafel 1 t/m 10 en deeltafels met rest Meten & Meetkunde: hm, dal, hl, kl (kuub), omtrek en oppervlakte niet-rechthoek Geld & Geldzaken: euro’s en eurocenten t/m 1.000 euro Klokkijken & Kalender lezen: tijdsduur bepalen, etmaal, toepassen kalender Tabellen & Diagrammen: aflezen t/m 1.000 Breuken & Procenten: eenvoudige breuk- en procentvraagstukkenOok zijn er in ieder thema Rekentaalopgaven te vinden. De leerling oefent op deze manier met woorden die vaak in redactiesommen voorkomen. Het herkennen van deze rekentaal maakt het omzetten van taal naar rekenen makkelijker voor de leerling.
Over Kerndoeltrainer Redactiesommen & ContextopgavenIn het rekenonderwijs nemen redactiesommen en contextopgaven een belangrijke plaats in. Het proces naar de oplossing kan een hele speurtocht zijn voor leerlingen.
In Kerndoeltrainer Redactiesommen & Contextopgaven begeleiden we de leerling hierbij stap voor stap met behulp van een overzichtelijk stappenplan: het Speurblad. Het Speurblad is als uitklapblad toegevoegd en blijft desgewenst zichtbaar tijdens het werken aan de opdrachten. De leerling hoeft dus niet steeds terug te bladeren of te zoeken. Dit geeft rust en overzicht.
Tijdens de eerste bladzijdes, de Sommenspeurtocht, worden de verschillende stappen van het stappenplan uitgelegd, voorzien van voorbeelden en begeleid ingeoefend. De stappen hebben iedereen een eigen kleur en pictogram. Dit biedt duidelijkheid, structuur en houvast voor de leerling. Bij iedere stap is de leerling zelf actief en handelend bezig door te onderstrepen, markeren en te tekenen.
Hierna volgen vier thema’s van ieder vier lessen. De leerling wordt hierbij steeds iets minder aan de hand genomen. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen waardoor de verhaaltjes betekenis krijgen.
De lessen bestaan uit redactiesommen en contextopgaven.