In Atlas Europa worden de landen van ons werelddeel besproken, met uiteraard vele mooie foto’s en topografische kaarten. De leerling krijgt in deze atlas een duidelijk en zo volledig mogelijk beeld van Europa. Zo wordt Frankrijk onder de loep genomen, met diens grote hoeveelheden wijngaarden. De industriegebieden van Duitsland worden besproken, evenals het klimaat en de landschappen van Italië. Verder is er ruime aandacht voor de landen die sinds 2004 lid geworden zijn van de EU, zoals de Baltische staten, Slovenië en Kroatië. Ook komen de belangrijkste topografische en aardrijkskundige begrippen aan de orde.
Natuurlijk staan er geografische kaarten in deze atlassen, maar ze zijn veel meer dan dat! De atlassen hebben drie doelen: het oefenen in het gebruik en lezen van kaarten en teksten, het inzicht krijgen in aardrijkskundige verschijnselen en het wekken van belangstelling voor verschillende culturen. Ieder hoofdstuk begint met een eenvoudige overzichtskaart met basistopografie, die in het bijbehorende Blokboek geoefend kan worden. Daarna wordt in makkelijk leesbare teksten uitleg gegeven over onderwerpen als landschap, klimaat, bevolking en bestaansmiddelen. De vele en fraaie kleurenfoto’s maken de atlassen heel aantrekkelijk om te lezen en te bekijken. Achterin elke atlas is een register opgenomen, met een verwijzing naar de kaarten waarop deze te vinden zijn.
Reeks Atlas AardrijkskundeDe Atlassen Aardrijkskunde hebben drie doelen: het oefenen in het gebruik en lezen van kaarten en teksten, het inzicht krijgen in aardrijkskundige verschijnselen en het wekken van belangstelling voor verschillende culturen. Ieder hoofdstuk begint met een eenvoudige overzichtskaart met basistopografie, die in het bijbehorende Blokboek geoefend kan worden. Daarna wordt in makkelijk leesbare teksten uitleg gegeven over onderwerpen als landschap, klimaat, bevolking en bestaansmiddelen. De vele en fraaie kleurenfoto’s maken de atlassen heel aantrekkelijk om te lezen en te bekijken.