Wat doet bijengif voor je huid? We weten dat wanneer je huid in contact komt met bijengif, er een ontstekingsrectie op gang komt. Hierdoor wordt uiteindelijk een genezingsproces in de huid gestimuleerd, en daarmee ook de productie van collageen en elastine, net als bij een verwonding. Wat kan Bijengifzalf voor je betekenen? Bijengifzalf maakt spier en gewrichten soepel. Bijengifzalf bevat actieve bestanddelen die een belangrijke therapeutische werking kan hebben.
Bijengifzalf is een handige toepassingsvorm voor spieren en gewrichten.
Bijengifzalf is een fijne zalf voor uitwendig gebruik bij o.a. chronische rugpijn, halspijn, spierpijn, sportletsels, reuma en artritis. Deze zalf en wordt in de volksmond ook soms reumazalf, artritiszalf of orthopedische zalf genoemd. Bijengifzalf helpt tegen spierpijn, maakt spieren soepel.
De oude Egyptenaren kenden reeds de genezende werking van bijengif (apitherapie). Bijengif stimuleert immers de vorming van corticosteroïden. Vroeger lokte men de bijen naar de pijnlijke lichaamsdelen waar men ze liet steken. Velen zijn echter bang voor een dergelijke therapie, waardoor men naar andere methoden heeft gezocht om het bijengif te winnen.
Gebruik.
De zalf ’s morgens en ’s avonds aanbrengen op de pijnlijke plaats(en) en dek het eventueel af.
Na het aanbrengen van de zalf goed de handen wassen.
Bijengifzalf kan zeer goed gebruikt worden bij reumatische aandoeningen. Ook bij spierblessures kan het middel verlichting geven. De pijnlijke plekken dienen regelmatig te worden behandeld, ook nadat de klachten zijn verdwenen. Ook wordt bijengifzalf gebruikt als gezichtsmaskers, zodat rimpels en groeven verminderen of verdwijnen.
De zalf bevat bijengif en daarom mag deze niet in contact komen met de mond ogen en de genitaliën. Na het gebruik van de bijengifzalf is het dus erg aan te raden om de handen grondig te reinigen.
Bijengifzalf kan worden ingezet bij reuma, RSI (Repetitive Strain Injury), tenniselleboog, whiplash en (chronische) pijn en sportblessures.
Tweemaal daags insmeren volstaat.
Met de wetenschap dat reumatische aandoeningen bij imkers zelden voorkomen en dan nog in minder ernstige vormen, heeft men veel aandacht besteed aan de werking van bijen gif tegen reuma.