Potmaat: Ø15cm en hoogte (incl. pot): 40-45 cm
Deze Italiaanse struik heeft heerlijke zoete granaatappels.
Standplaats: Volle zon
Bladeren: bladverliezend
Winterhard: Ja
Vruchtgrootte: 8 - 12 cm
Van deze vruchten kan je heel goed grenadine (siroop) maken. De schil van de vrucht is niet eetbaar maar wel het vruchtvlees en is heerlijk zoet.
Deze plant is echt een sierwaarde voor uw tuin door de prachtige bladeren. Ook is de Punica uitstekend geschikt als potplant!! (let wel op dat er voldoende gaten onderin de pot zitten en liefst een bodem met hydrokorrels)De Punica heeft kleine groene bladeren die afhankelijk van het seizoen een rode of gele gloed hebben. In de winter laat de granaatappel zijn blad vallen en blijft de karakteristieke stam over. Heel vroeg in het voorjaar zal de boom weer uitlopen en krijgt hij prachtige rode bloemen, die vervolgens doorgroeien in de grote ronde vruchten. De vruchten van de Punica Granatum vallen uit elkaar en barsten zodra ze rijp zijn.
Verzorging De Punica Granatum heeft een zonnige, beschutte standplants nodig en staat het liefst zo warm mogelijk. In het voorjaar en zomer regelmatig water geven, hierbij is het belangrijk de bodem eerst aan te voelen. Is deze nog vochtig? Dan geen watergeven. Voorkom ook dat de aarde uitdroogt.
Snoeien kan het beste in het vroege voorjaar (febuari). Snoei de dunste takjes en dwarsgroeiende takken weg zodat de kruin meer open blijft. U houdt de kroon op deze manier compact en vol groen.
In de winter Afhankelijk van de grootte en leeftijd van de granaatappelboom kan deze -12°C overleven. De standplaats is van wezenlijk belang, te nat en op een open vlakte en de boom is veel kwetsbaarder tijdens vorst. Het allerbelangrijkste is dat ze vanaf september droger komen te staan. Te veel vocht in de grond wordt door de granaatappelboom opgezogen en opgeslagen in de stam. Bij extreme vorst bevriest het vocht in de boom en zet het uit. Waardoor vaak veel barst los laat en stammen en dikke takken vaak scheuren. Zorg altijd bij aanhoudende vorst voor vorstbescherming.